Tisza néptáncegyüttes (középiskolások, egyetemisták, dolgozó fiatalok)

tisza2016res33

A Tisza néptáncegyüttes a vajdasági Péterrévén található.

A csoport 1980-ban alakult. Tagjai általános iskolások középiskolások, egyetemisták és dolgozó fiatalok, akik szeretnek táncolni. Céljuk, a magyar nyelvterület tánckultúrájának megismerése, ápolása, tánckultúrájukat és anyanyelvüket minél alaposabban megismerjék és elsajátítsák.

2005-ben a Vajdasági Magyar Folklórközpont és a Martin György Néptánc Szövetség által megszervezett Néptáncosok Országos Bemutatószínpadán negyedszer érdemelték ki a Minősült címet.

2007-ben a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadán kiválóan minősültek.

2009-ben és 2011-ben az Együttes a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadán jól minősült címet érdemelte ki.

2003 és 2009 között részt vettek Budapesten, a Vendégségben Budapesten elnevezésű rendezvényen, ahol Vajdaságot képviselték.

Rendszeresen részt vesznek hazai és más külföldi rendezvényeken és fesztiválokon. Minden évben szerepelnek a Gyöngyösbokrétán, Vajdaság legnagyobb néptánc szemléjén, ahol eddig, a teljesítményük alapján a tíz legjobb csoport közé kerültek.

Jelen voltak a Jászberényben megrendezett Csángó fesztiválon. Ide a Szabadkán megtartott I. Interetno fesztivál zsűritagjai küldték a csoportot, ugyanis ezen a megmérettetésen Nívó díjban részesültek.

A csoport 2006-ban ugyancsak az Interetno fesztiválon ezüstminősítésben részesült, 2008-ban pedig elnyerte a fesztivál különdíját.

Vendégszerepeltek Harkányon és Siklóson is. Több ízben voltak jelen a Szekszárdon megrendezésre kerülő Dunamenti Folklórfesztiválon, az Égtájak fesztivál nevű rendezvénysorozat keretén belül vendégszerepeltek Erdélyben, Kárpátalján, Horvátországban, Szlovéniában és a Felvidéken.

A tánccsoport 2015-ben ünnepelte fennállásának 35 éves évfordulóját.

Próbák helye

Péterréve - Művelődési otthon - Színházterem.

Próbák időpontja

megbeszélés szerint - általában hétvégeken

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Művészeti vezető

Ferenc Katalin

Egyesületi tagdíj

jelenleg nincs